lördag 31 mars 2012

Earth our...

Dagens aktiviteter bestod av en långtur på en alldeles fantastisk skare. Vi lånade grannens hund för att ha en kompis med till Mälvin. De hade det supertrevligt i skogen, där de "rejsade" och spårade. Det är så härligt att se hundarna i dess rätta element, lösa och i skogen. Det finns så mycket intressant att utforska och matte och husse kunde strosa i godan ro, då de med jämna mellanrum kommer tillbaka för att få lite godis och kolla att vi finns kvar.
I kväll så var det earth our som gällde. Självklart!! bidrar man och symboliskt slår ett slag för att bevara vår jord. Vi släckte ned och tände massor av ljus. Ingen TV och ingen radio, tyst och lugnt blev det och vad gör man då??? maken tog ett bad i mörkret och jag tog en dusch och läste en stund. Varför gör man inte så här oftare?? de ska bli intressant att läsa om hur mycket energi vi i världen sparade under denna ynka timme.











onsdag 21 mars 2012

inte så flitig...

Känner mig inte så flitig i mitt bloggskrivande :/ kanske saknas inspirationen eller så skriver jag för mycket på jobbet, så att det liksom inte finns något kvar.
Det har i alla fall varit vårdagsjämning och nu märks det även i vårt snöiga norrland att våren är på G. Det märks på Mälvin också som känner av varenda löpande tik som finns i närheten. Han vandrar av och an och vill ut hela tiden och nosen är vädret för att dra in alla tjej dofter som finns på flera kilometers radie.
Snart är det påsk!! och jag ser så fram emot det, då mina nära och kära kommer hem. Läääängtar!! speciellt efter att få pussa på lille Elliot.





tisdag 6 mars 2012

ofrivilligt ledig ...

Ja inte hade jag tänkt vara ledig just nu! men här ligger man febrig, snorig och hostig :/ nåväl det går ju över.
Vi firade min kära pappa denna helg. Han har fyllt 70 år och vi hade grillpremiär. Vi var alla samlade, förutom då min yngsta dotter med familj som vi fick umgås med via skypen. Söndagen tillbringades i Agnäsbacken, en del skidade och andra shillade :)
Min äldre dotter har nu också åkt söderut, där hon gör praktik i Stockholm.  Det är klart att det är tråkigt när de bor långt borta, men å andra sidan så spelar det inte så stor roll, bara de själva trivs och mår bra. I dagens läge är det inga problem att förflytta sig i detta avlånga land. Det är också stora fördelar med att förflytta sig mellan årstiderna. Man får ta del av flera olika nyanser av årstiderna. Men framförallt så blir mötet, relationerna det viktiga! spelar inte så stor roll var vi är eller bor, bara vi vet att vi alltid har varandra.
Har precis bokat resa till Kristianstad senare i vår och ser fram emot att träffa goda vänner och få möta våren i Skåne :) vi stannar naturligtvis till hos barn och barnbarn på vägen.