lördag 16 juni 2012

Ja jag säger då det.....

Ja inte var då jag så bra på det här inte!! långt mellan gångerna blir det. Jag vet inte vad, men tiden räcker inte till?? Jag tycker att livet handlar om jobb, jobb och åter jobb. Men så är det ju inte! Man upplever och är med om en massa andra saker också. Jag har bara inte tränat tillräckligt på att beskriva det i ord, tror jag. En fantastisk tid just nu!! när allt frodas och fåglarna kvittrar som aldrig förr. Har kommit på mig själv med att på morgonpromenaden med hunden, verkligen reflektera över alla ljud, dofter och synintryck. Det är fantastiskt och man känner att man lever! livet är inte bara jobb.
Nu gäller det att nyttja alla möjligheter till att var utomhus. Vi vet att den här tiden är kort och vi behöver fylla på batterierna. Äta ute, fika ute, strosa ute, pyssla ute, läsa ute mm mm. Det är bara att ta på fleecen om det är något kyligt, huvudsaken att man är ute i ljuset!
Nu är altanen fixad, dvs skurad och oljad, plantorna planterade, och fröna satta. Måste erkänna att det mesta har reducerats ned till det minimala, men det känns ändå ganska bra. Jag har köpt en planta av varje sort och satt två sorters frön, och jag överlever!!!! Jag försöker fokusera på det som går att äta, inte så mycket blommor. Kryddor tycker jag är toppen!
Våra gamla trädgårdsbänkar och pallar ser förfärliga ut, så de håller jag på att måla.
Sedan allt detta ogräs! jag förstår inte att denna sena vår och sommar inte på något sätt märks på ogräset?
I kväll gick vi ut i regnet på kvällens hundpromenad och spanade efter liljekonvaljer och tro det eller ej, men de är på gång! så vi plockade en något knoppig bukett i hopp om att den slår ut inomhus så att man får känna doften.


Nu är det bara några dagar kvar till att vi får träffa lille E igen. Nu känns det som en evighet, sedan sist!! Vi "mellanlandar" i Vagnhärad innan fortsatt resa till Italien och Rom. Det ska bli skönt med en veckas semester, som ett slags förspel till semestern :) återgår sedan till jobb ett par veckor innan den "riktiga" semestern.  Ha det gott go vänner!

2 kommentarer:

 1. Visst är det konstigt hur man börjat känna av varje liten detalj i naturen, åldern kanske? trevligt är det iaf:)
  Åker ni på en romantisk för två ♥ eller är ni fler?
  Här blir det inte heller mycket i krukor, det är sånt himla vattenpassande och det är verkligen inte min grej;)
  Kramar

  SvaraRadera
 2. ha det så härligt först med er lilla "gullklimp" E och sedan med varandra i Italien Vill höra sedan hur ni haft det Rom etc. Skulle också vilja åka dit. Trevlig sommar!

  SvaraRadera